Sindromski gastrointestinalni panel

kazeta za PCR analizu gastroenteritis izravno iz uzorka
Slika 1. Testna kazeta

Ponosi smo što smo prva privatna institucija koja nudi sindromsko testiranje na sve uzročnike proljeva u djece i odraslih. Test traje svega 1 h i 20 min. Postupak pretrage je jednostavan! Stolica se stavi u za to predviđeni otvor, testni kit se zatvori i stavi u analizator koji putem zatvorenog sistema (sve se odvija unutar testne kazete) izolira nukleinske kiseline i napravi multiplex-PCR za navedene patogene bakterije, viruse i parazite koje se nalaze u panelu. Svaki test ima i internu kontrolu kojom se prati inhibicija samog uzorka.

zarlon na analizatoru nakon završenog sindromskog testa
Slika 2. Krivulje amplifikacije za pojedine uzročnike proljeva

Nakon završene obrade su rezultati testa: analitičke krivulje, HRM pikovi, CT i EP vrijednosti dostupni našem liječniku koji na osnovi njih može razlučiti jeli je uzorka pozitivan na jedan od testiranih uzročnika bolesti. Kao što radiolog analizira CT ili slikovne prikaze magnetske rezonance, tako naš klinički mikrobiolog analizira sve analitičke vrijednosti, zapise krivulja i daje mišljenje onoga što se nalazi u uzorku stolice.

Respiratorni sindromski panel

blog_resp-qiastat-test
Testna kazeta za respiratorne infekcije

S krajem prosinca 2018. godine smo završili validaciju #QIAstat Respiratornog Panela. Testna kazeta za molekularno sindromsko testiranje respiratpornih patogena ima dva odjeljka za kliničke materijale. U prvom odjeljku se može staviti tekući materijal kao što je bris u tekučem transportnom mediju ili BAL, a u drugi dio se može staviti cijeli nazofaringealni bris. Virion je validirao direktni test izravno iz obriska nazofarinksa bez tekučeg medija.
© 2022 institut virion d.o.o. ☎ +385 (0)21 222 334 📧 institut@ virion.hr 🏠 Zamrće 12 ● 21213 K. Gomilica